Lisa Enckell vill bli folkets biskop!

img_8034

Nu är det officiellt! Stiftelseurkunden för Lisas biskopskandidatur lämnades in till Borgå domkapitel på måndagen av en delegation som i sin sammansättning vill understryka att Lisa Enckell vill bli folkets biskop.

På valmansföreningens lista rymdes bara 35 namn, men här på hemsidan hittar du ytterligare hundra personer som ställer sig bakom Lisa. Valmansföreningens ombud, chefen för familjerådgivningscentralen Raseborg, Ann-Sofi Storbacka säger i pressmeddelandet:img_8035

– Lisa Enckell är ett nytt ansikte och det har därför varit glädjande att se hur människor från olika områden, över stifts-och språkgränser, reagerat positivt och aktiverat sig för hennes kandidatur. Jag får intrycket att hon kan bli folkets biskop.

Lisa är präst och journalist och har jobbat som sjukhuspräst, missionär och radioredaktör i kyrkan och på Yle. Före redaktörskapet på Yle jobbade Enckell på Kyrkostyrelsen som redaktör för de finska andaktsprogrammen. Hon har också haft motsvarande tjänst på Stiftsrådet i Borgå stift.

– Jag har närmast erfarenhet av Lisa Enckells arbete inom församlingsförvaltning, säger valmansföreningens andra ombud, överste Karl Gustav Storgårds. Jag är säker på att Borgå stift och kyrkan har stor nytta av hennes ledarförmåga och välformulerade analyser.

Lisa prästvigdes 1989 av ärkebiskop John Vikström. Hon jobbade då som sjukhusteolog i Åbo ärkestift. Hon är teologie magister från Åbo Akademi och har studerat journalistik vid Stockholms Universitet. Hon är född och uppvuxen i Tammerfors och blev student från Tammerfors svenska samskola.

Kontaktinfo: Ann-Sofi Storbacka, ann-sofi.storbacka@evl.fi, 044-300 1707
Karl Gustav Storgårds, 040-5343808

img_8033

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s